Skip til hoved indholdet

OpEn lukker for ansøgninger til formidlingslegater

Oprettet 14 august 2024

Onsdag den 14. august kl. 12.00 åbnede OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje for ansøgninger til formidlingslegater for anden gang i 2024.

Puljen modtager ikke flere ansøgninger, når der er modtaget ansøgninger for det dobbelte af det beløb, der er til fordeling i runden. Derfor måtte puljen lukke allerede kl. 12.38 den 14. august.

Der er ca. 1 mio. kroner til uddeling til formidlingslegater per runde. Kl. 12.38 havde puljen modtaget 27 ansøgninger for 2.975.876. kroner.

Det vil sige, at puljen i august-runden 2024 har modtaget mere end det dobbelte af det beløb, der er til uddeling til formidlingslegaterne. Der kunne ikke lukkes for ansøgninger tidligere, da mange ansøgere sendte ansøgninger i løbet af de samme minutter.

Ansøgningerne behandles hurtigst muligt og normalt inden for fire uger. Midlerne fordeles ud fra først-til-mølleprincippet. Sagsbehandlingstiden starter, når ansøgningen opfylder alle administrative krav, og kan videresendes til puljens eksterne bevillingssystem.

CISU inviterer de personer, som forgæves forsøgte at indsende en ansøgning til formidlingslegater til et online møde mandag den 26. august fra kl. 15-16. På mødet gennemgår CISUs sekretariatsleder Jeef Bech baggrunden for OpEn-pujlens procedurer og tager imod feedback. Tilmelding til mødet skal ske til rådgiver Camilla Bøgelund på cb@cisu.dk.