Skip til hoved indholdet

Om OpEn

Om OpEn

I OpEn vil vi gøre globalt udsyn, solidaritet og engagement til en folkesag. Derfor har vi skabt en pulje, hvor man kan tænke anderledes og udvikle nye måder at oplyse og engagere folk i Danmark til at gøre en forskel i verden. 

Det er et ambitiøst mål, men vi kan nå det, hvis vi og andre arbejder sammen. Derfor kan en lang række forskellige aktører blive en del af OpEn. 

Fra 2022-2025 fordeler OpEn cirka 21 millioner kroner om året til projekter, som skaber viden, holdning og handling i Danmark omkring global udvikling. Puljen kan søges ved to årlige ansøgningsfrister i oktober og april. Den næste ansøgningsfrist er den 9. april 2025 kl. 12. 

Man kan også møde OpEn rundt i alle afkroge af Danmark - på store festivaler, i forsamlingshuse, til byfester og rundt om ildsjælenes køkkenborde. Her arbejder vi sammen for at åbne verden for danskerne.  

OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje forvaltes af CISU – Civilsamfund i Udvikling og Fonden Roskilde Festival i samarbejde med Democracy X og The Why Foundation.

Her kan du se en oversigt over bevillinger i OpEn. 

Kontakt OpEn

Rådgivere på OpEn 

Camilla Bøgelund  
E-mail: cb@cisu.dk


Rikke Sig Hansen 
E-mail: rsh@cisu.dk

Helene Holbeck Kannegaard 
E-mail: hhk@cisu.dk 

Forvaltere på OpEn 
 
Marie Kirketerp Frandsen 
E-mail: mkf@cisu.dk  
 
Gunnur Òsk Bjarnadóttir Johansen  
E-mail: gbj@cisu.dk 

Koordinator for OpEns deltagelse i folkemøder

Amalie Palle Petersen (på orlov) 
E-mail: app@cisu.dk
 
Du er også meget velkommen til at ringe til os på 8612 0342.