Skip til hoved indholdet

Opdaterede retningslinjer for OpEn-puljen

Oprettet 13 februar 2024

Den 1. februar 2024 har OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje offentliggjort opdaterede retningslinjer for puljen. Det sker efter, at puljen har rundet 100 bevillinger siden den første ansøgningsrunde i 2022.

Retningslinjerne træder i kraft fra puljens næste ansøgningsfrist, som er onsdag den den 10. april 2024 kl. 12.

De største opdateringer i puljen er:

1) I 2024 og 2025 er der kun én ansøgningsfrist årligt: Den anden onsdag i april kl. 12.00 (side 3).

2) Alle OpEn-projekter skal fremover indeholde et handlingsanvisende element (side 4).

3) Puljens ’værdier’ har ændret navn til ’principper’, og det er nu beskrevet under principperne, hvordan de enkelte principper indgår i vurderingen af ansøgningen.

4) Det uddybes i afsnittet om ’Målgrupper og segmentet de neutrale overfor global udvikling’, hvordan man identificerer de neutrale gennem kendskab til målgruppen.

5) Enkeltpersonsvirksomheder kan ikke længere være hovedansøgere til selve OpEn. De kan til gengæld søge formidlingslegater (side 9).

6) Puljen indfører pilotprojekter, som kun kan søges af mindre aktører (med en omsætning på under 1 mio. kr. om året). (side 10).

7) Beløbsgrænserne ændres, og der kan nu maksimalt søges 1,5 mio. kroner. Se hele kravstrappen for en uddybning (side 11).

8) Ansøgere kan fremover kun være hovedansøger én ansøgning og samarbejdspartner på én ansøgning pr. år (side 11).

9) Der tilføjes et ekstra vurderingskriterie, som hedder ’aktører fra udviklingslande.’ Ansøgningerne bliver derfor fremover også vurderet på i hvor høj grad mennesker og/eller aktører fra udviklingslande har en central rolle i projektet (5.1). (side 12).


Her kan du læse retningslinjerne.