Skip til hoved indholdet

80 ansøgninger til OpEn-puljen i april

Oprettet 29 april 2024

Den 10. april var der ansøgningsfrist til OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje.

Ved fristen modtog puljen 80 ansøgninger for 54 millioner kroner. Der er 17,8 millioner kroner til fordeling.

- I januar opdaterede vi retningslinjerne for OpEn-puljen på baggrund af, hvad vi har lært de første to år. Blandt andet besluttede vi, at der fremover kun er én ansøgningsfrist om året, og at man kun kan være ansøger på én ansøgning og samarbejdspartner på én, siger Jeef Bech, sekretariatsleder i CISU.

- Vi oplever stadig kæmpestor interesse for at være med til at gøre globalt udsyn, solidaritet og engagement til en folkesag. Det er først og fremmest meget glædeligt, men det betyder også, at vi endnu engang har modtaget langt flere ansøgninger, end der er midler til. Derfor forventer vi, at der vil være mange ansøgere, som får at vide, at deres ansøgninger er støtteværdige, men at der ikke er nok midler i puljen, slutter han.

På grund af de mange ansøgninger og de nye retningslinjer er svarfristen til ansøgere udvidet med én uge. Det vil sige, at svarfristen bliver 12. juni.

OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje forvaltes af CISU og samarbejde med Foreningen Roskilde Festival. Den næste ansøgningsfrist til puljen er 9. april 2025. kl. 12.00