Skip til hoved indholdet

38 bevillinger i anden ansøgningsrunde til OpEn

Oprettet 23 juni 2023
Logo for OpEn

Den anden ansøgningsrunde for OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje er nu afgjort, og alle ansøgere har fået besked.  
 
I april 2023 kunne CISU fortælle, at der var endnu større søgning til puljens anden runde end ved første ansøgningsrunde i oktober 2022. I april 2023 havde puljen modtaget i alt 1056 ansøgninger for cirka 70,2 millioner.  
 
Nu er ansøgningerne blev behandlet af bevillingsudvalget, og resultatet er, at der blev givet 38 bevillinger for i alt 17.6 millioner kroner. 24 af bevillingerne er under 200.000 kroner, mens 14 bevillinger er over.  

 

Der blev også givet 30 støtteværdige afslag for i alt 32.148.729 kroner. Det vil sige, at bevillingssystemet vurderede, at ansøgningerne levede op til alle puljens kriterier, men at der ikke var midler nok til at støtte dem. 37 ansøgninger fik afslag.  

 

- Der var virkelig mange gode ansøgninger, hvilket også er reflekteret i, at ca. 65 % af ansøgningerne blev vurderet støtteværdige, men reelt er der langt færre, der kunne få støtte til deres projekter, siger Camilla Bøgelund, rådgiver på OpEn og fortsætter:  

 
- Derudover er de mest fremtrædende tendenser i anden ansøgningsrunde, at der er en kæmpe interesse for at søge OpEn, at interessen for puljen langt overstiger beløbet i puljen, og at der blev givet flere og mindre bevillinger end i første ansøgningsrunde. Samtidig kan vi se, at det er meget forskelligartede organisationer i spændende partnerskaber med andre aktører, som har fået bevillinger.  
 
Den næste ansøgningsfrist for OpEn er den 11. oktober kl. 12. Ansøgningsfristen i oktober er kun for ansøgninger under 200.000 kr.