Ansøgere til puljen kan være enkeltpersoner, civilsamfundsorganisationer, uddannelsesinstitutioner, produktionsselskaber, museer, festivaler med flere. 


formidlingslegater kan søges af enkeltpersoner

 OpEn-projekter kan søges af Andre aktører

Ny ansøger?

Er det første gang, du søger, anbefaler vi, at du kigger vores step-by-step guide til at søge puljen igennem - så er du godt klædt på til at sende din første ansøgning til OpEn.  

Hvad støtter OpEn? 

Udgangspunktet for puljen er, at partnerskaber er en styrke, og at man skal give ordet til dem, der ejer de historier, projekterne handler om. Det vil sige de mennesker ude i verden, som oplever hvordan klima, ligestilling, krig eller andre globale udviklingsemner påvirker deres liv. 
 
Puljen giver plads til en stor mangfoldighed af metoder. Du kan derfor søge til at lave rap-workshops, dokumentarfilm, undervisningsmateriale, artikler, aktiviteter på en sommerlejr, podcastserier, co-creation af kunst, digtsamlinger, bøger, computerspil og meget mere. Kun din fantasi sætter grænser, når bare du kan overbevise bevillingsudvalget om, hvorfor netop den metode er den helt rigtige til at skabe viden, holdning eller handling om global udvikling hos netop din målgruppe.  
 
Hvis du får en bevilling i puljen, bliver du også en del af et stærkt fællesskab af dygtige og engagerede mennesker, der ligesom dig brænder for at oplyse og engagere. 

Find mere information om de forskellige muligheder herunder, hvor du også kan læse mere om ansøgningsfrister, finde materialer og inspiration til din ansøgning. 

Step-by-step: Sådan søger man OpEn 

Her kan du finde information om de nødvendige skridt for at ansøge om midler fra OpEn-puljen.